Wat na een initiatie

Wat na een initiatie?

De eerste stappen tot 1*D (één ster duiker)
Je krijgt een volwaardige opleiding tot het bekomen van het elementaire duikbrevet (1*Duiker). Om dit te behalen moet je enkele technieken in het zwembad onder de knie krijgen. Dit gebeurt, onder begeleiding van een ervaren instructeur, in kleine groepjes of individueel. Het gaat om ongeveer 10 zwembadsessies.

DCIM100GOPROG0037351.

Verder moet je ook één theorieles volgen waar de algemene duikregels worden besproken en enkele duikbegrippen worden uitgelegd. Voor het 1* brevet is er dus geen sprake van een examen. Een instructeur gaat enkel na of je voldoende watervast bent, m.a.w. of je de basisbegrippen van de duiksport onder de knie hebt en of je veilig je eerste duik in open water kan maken.

140437670315600200_resized

Open water
Na 10 zwembadsessies kunnen we naar buiten. Na vijf openwaterduiken, onder deskundige begeleiding van een instructeur, wordt je 1*Duiker. Iedereen die tijd en energie in duiken wil steken, zal zonder problemen zijn eerste brevet halen. Daarna kan je op eigen tempo en zonder enige verplichting de opleiding voor verdere brevetten volgen. Iedereen van de duikschool zal je daar steeds in willen helpen en bijstaan met raad en daad. Dit is een van de grote voordelen van de duiksport: geen competitie en geen concurrentie.

Uiteraard kennen we ook in de duiksport regels, beperkingen en verplichtingen. Zo mag je niet met iedereen duiken: je moet rekening houden met de “5 sterren regel”. Dit wil zeggen dat je enkel met iemand mag duiken wanneer je samen vijf sterren hebt – een 1*D duikt dus minimum met een AI(of 4*D). Denk erom, duiken gebeurt in een voor de mens vreemde omgeving. In onze duikschool wordt dan ook ontzettend veel aandacht besteed aan veiligheid en respect voor dier en milieu.

Tot slot willen we je er op wijzen dat de lesgevers, de redders aan de kant en het bestuur allemaal werken op onbezoldigde vrijwillige basis. Het is enkel op die manier dat je sport betaalbaar blijft. Zij steken veel tijd en energie in hun hobby, breng daar dan ook wat respect voor op. Voor jou moet niets, voor ons ook niet.

Waar duiken op de eerste plaats komt…

Wij maken gebruik van cookies. Door op "Accepteren" te klikken, aanvaardt U het gebuik van cookies.